Banner 1920X450px

Ny kostumedesigner har erfaring med store forestillinger

 Lise Sllested Frbjerg FesLise Søllested er ny kostumedesigner hos Frøbjerg Festspil. 

Sammen med de frivillige på systuen, skal hun sørge for, at de medvirkende i Saturday Night Fever bliver klædt på. I den forbindelse efterlyser kostumedesigneren sko med plateauhæle og bukser med svaj.

Kostumedesigner Lise Søllested er helt tryg ved det team af frivillige, der skal løse opgaven med kostumerne til årets diskoforestilling på Højen.

I det hele taget har hun et godt indtryk af hele organisationen omkring Frøbjerg Festspil.
Det ser ud til at være en velsmurt maskine, der bare kører, og det er betryggende, siger hun.

Kontraster i kostumerne
De kostumer, der skal bruges i Saturday Night Fever, er præget af lange flipper og bukser med svaj. Hovedrollen optræder i et hvidt jakkesæt, når han slår sig løs på dansegulvet.
Det er meget brune og beige farver, der præger moden i de år, men historien er også fuld af kontraster, så der kommer masser af glimmer og farver på, når de går i byen og slår sig løs, lover hun.

Efterlyser plateauhæle og bukser med svaj
Det kan være en udfordring at finde fodtøj og tøj fra 70'erne, så Lise Søllested hører gerne, hvis der er nogen, der har gemt sko og tøj fra dengang.
Jeg har selv et helt loft pakket med kostumer, og det er muligt at låne og leje fra andre teatre, når de rigtige kostumer skal findes. Men jeg hører gerne fra folk, der vil låne os sko og tøj fra den periode, siger hun. Hun forventer dog, at de fleste kostumer skal sys fra bunden af de dygtige frivillige på systuen på Frøbjerg.

Opvokset i Bred
Lise Søllested er opvokset på Bobjerggård i Bred, og hendes bror bor stadig i byen, hvor han er møbelpolstrer. Nu bor hun i Ryslinge.
Lise er uddannet pædagog og psykoterapeut. Hun udvikler og sælger sammen med sin søster undervisningsmaterialet Hop om bord i lyd og ord. Hun er selvlært indenfor kostumedesign, og hun har blandt andet været tilknyttet Elite Teater på store forestillinger som Cabaret og Hairspray.
Jeg har lavet Grease før, men jeg har ikke lavet Saturday Night Fever, siger hun.

Spejder for Zentropa
Lise Søllested har desuden designet kostumer til kortfilmene Uskyldig og Ødeland, været statistkoordinator på filmen ”Se, hvilken klovn” med bl.a. Tommy Kenter. Senest har hun kortvarigt været kostumeassistent og lokation scout-assistent på TV-serien Håbet, lavet af Zentropa. Serien bliver vist senere på året på TV2.

 Jeg føler mig meget privilegeret, at jeg har mulighed for at sige ja til små og store sjove og udfordrende, kreative opgaver. Det gør mit arbejdsliv til et varieret og farverigt ”patchworktæppe”,siger Lise og smiler.

    11000px Høj KENE TING blå gMiddelfart sparaarupdk logo headerFyens Stillads annonce 1041Vestfyen logo gron gennemsi

Find vej til Frøbjerg Festspil