Her er holdet til "GREASE"


I Frøbjerg mødtes hele det hold, der skal spille ”Grease” til august, for første gang. Der var nye og ”gamle” ansigter, der blev opfordret af instruktøren til at lave en lækker forestilling med fuld knald på festen.

Kunstnerisk leder og instruktør Carsten Friis var ikke nærig med de rosende tillægsord, da han skulle beskrive holdet.

- I er et stærkt hold, der har alle forudsætninger for at lave den bedste ”Grease”, der er lavet. Så det forventer jeg selvfølgelig, at I levet op til. Vi skal give publikum en fantastik forestilling, og vi er så heldige, at vi har fået lov til at syne sangene på engelsk, og så har vi tilmed et stationært kor til at bakke op. Det betyder utroligt meget, sagde han til de fremmødte. Han lagde stor vægt på, at forestillingen skal hensætte publikum til en tid, hvor der er skruet helt op for 50'er charmen, hvor seje fyre møder smukke damer. Det er den klassiske historie om ung kærlighed og drømme om at blive til noget stort.

Festlig forestilling og mange tilskuere er målet

Årets hold er et skønt mix af nye ansigter og garvede veteraner på Frøbjerg. Flere af de medvirkende har været med i ”Grease” andre steder, og instruktøren er også godt inde i stoffet.

- Det er min 11. gang, og sidste gang var for fem år siden. Jeg glæder mig til forestillingen, som var det min første. For det er noget særligt at lave forestillingen i de smukke omgivelser på Frøbjerg. Vi skal underholde og holde en fest, lød det fra ham.

På årets hold er der medvirkende, der har bopæl i København, der gerne vil prøve kræfter med det fynske kulturelle fyrtårn.

Sidste år var over 14.000 publikummer på Højen og se”Midt om Natten”, og det tal er selvfølgelig også målet, der gerne skulle overgås.

- Vi har netop fået at vide, at vi lavede et overskud på 400.000 kroner sidste år, og vi har selvfølgelig også budgetteret med et overskud i år, fortalte formand Knud Møller.

Nyt ansigt i den mandlige hovedrolle

Det er den 27-årige Emma Sofie Eckhoff fra Flemløse, som har fået hovedrollen som Sandy Olsson, og hun har været med flere gange på Frøbjerg. Den madlige hovedrolle som Danny bliver spillet af en ny i Frøbjerg-sammenhænge. Han hedder Vito Borggild Gram og er 19 år.

- Jeg har været med i forestillinger i Den Fynske Landsby og Jukebox på Elite Teater. Jeg har set forestillinger på Frøbjerg, og jeg glæder mig til at spille "Grease". Jeg bor i Odense, men jeg har en kæreste i Orte. Min drøm er at komme ind på Scenekunstskolen i Fredericia, og jeg søger ind til marts, fortalte han.

Anders Vesterholm der lavede den imponerende scenografi til "Saturday Night Fever" er tilbage på Frøbjerg for at lave et tidstypisk billede af et highschool-miljø fra 50'erne.

Designer Lasse Spangenberg er kendt for at kreere kjoler til de kendte og kongelige, og han skal fremtrylle de flotte kjoler kvinderne skal danse rundt i. Syholdet har for første gang i flere år været nødt til at oprette en venteliste. Julie Strange er for 6. gang kapelmester og korleder.

Patrick Terndrup er koreograf og Fie Alberte Lauritsen er hans assistent. Patrick var med på både "Saturday Night Fever" i 2018 og på "Footloose" i 2019.

Isabel Ravn er også i år instruktørassistent, der i samarbejde med instruktøren skal få holdet til at yde det ypperste.

Grease” spiller fra den 4. - 20. august.

Billetter kan købes på www.frobjerg.dk, og man kan også følge Frøbjerg Festspil og forberedelserne til årets forestilling på Facebook og Instagram.

Tilmelding til nyhedsbreve