Kendt kjoledesigner er ny kostumier i Frøbjerg Festspil


Lasse Spangenberg

At Lasse Spangenberg skal være kostumier på ”Grease”, som Frøbjerg Festspil spiller på Højen næste sommer, var det nok de færreste, der havde regnet med.

Den kendte designer, Lasse Spangenberg, der bl.a. har kreeret de største og mest spektakulære kjoler til H.K.H. Kronprinsessen og andre i Kongehuset, samt ministre, kendte politikere og andre kendisser gennem de seneste 20 år, har sagt ja til at stå for at klæde skuespillertruppen på til ”Grease”.

Det er simpelthen et scoop at Lasse har sagt ja til opgaven, og vi er selvfølgelig stolte af, at han nu indgår i Det Kreative Team”, udtaler formand Knud Møller.

Også kunstnerisk leder, Carsten Friis, er begejstret; ”Jeg har kendt Lasse siden han var en stor dreng, og har altid fuldt hans fantastiske karriere på sidelinjen. Da han var barn og ung mand, havde jeg ham med som skuespiller i adskillige musicals i både ungdomsskolen og i H.C. Andersen Festspillene, så det er jo ligesom at få ”min dreng” hjem igen. Og at han så ovenikøbet er vanvittig dygtig og en dejlig og sjov mand, er jo bare ekstra skønt”.

Lasse er uden tvivl en af Danmarks allerbedste kjoledesignere, men derudover har han også et fantastisk øje for at ”samle” kostumet med personligheden.

Jeg tager altid udgangspunkt i den person jeg skal klæde på, og finder alt det der ”gør” personen, og dyrker det i hele udtrykket. Dermed bliver det også meget mere end en kjole eller et flot sæt tøj – det bliver noget unikt, som adskiller sig fra alt andet” udtaler Lasse Spangenberg.

Skabe en forestilling med fest og farver

Og netop den tanke tager Lasse med ind i sit arbejde som kostumier, og han glæder sig til at være en del af det Kreative Team på Frøbjerg.

Carsten og jeg går langt tilbage; han var min instruktør da jeg var en håbefuld ung skuespillerspire, og sidenhen arbejdede vi sammen på flere produktioner, hvor jeg var kostumier. Men det stoppede, da jeg tog til København og begyndte at designe kjoler, og hele teaterdelen forsvandt ret hurtigt. Men nu har jeg truffet et valg; jeg vil tilbage til den verden, der på alle måder har givet mig så meget som barn og ung, og jeg glæder mig til at indgå i et forpligtende arbejdsfællesskab, hvor vi alle sammen arbejder hen imod det samme mål – at skabe en fed forestilling, der er fyldt med fest og farver”, slutter Lasse Spangenberg.

Udover Lasse Spangenberg består det Kreative Team af følgende:

Carsten Friis – kunstnerisk leder og instruktør

Har gennem de seneste 30 år iscenesat knap 200 musicals på både amatør- og professionelle scener og teatre, og han er desuden kunstnerisk leder og instruktør i HC Andersen Festspillene, ligesom han også er fast tilknyttet som instruktør i Varde Sommerspil.

Carsten var personinstruktør på musicalen ”American Idiot”, der netop har spillet på Østre Gasværk, ligesom han hen over sommeren har iscenesat de to revyer ”Rottefælden” og ”Pejseshow”.

I Varde har han også netop haft premiere på musicalen ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv”, som han skrev manuskriptet til, mens Martin Brygmann komponerede musikken og skrev sangteksterne.

Patrick Terndrup – koreograf

Uddannet i 2012 fra Det Danske Musicalakademi. Har på Fredericia Teater medvirket i Disney’s ”Aladdin”, ”Den Lille Havfrue” og ”Klokkeren fra Notre Dame”.

Har desuden medvirket i bl.a. ”Shrek -The Musical”, ”Dirty Dancing”, ”Grease”, ”Hairspray” og ”American Idiot” i andre teatersammenhænge, og starter snart prøveforløb på ”Kinky Boots” på Det Ny Teater. Vandt i 2014 en Reumert Talentpris for sin rolle som Igor i ”Young Frankenstein”.

Patrick var også koreograf i Frøbjerg Festspil på ”Saturday Night Fever” og ”Footloose”, og vi glæder os helt vildt til samarbejdet med denne fantastiske koreograf.

Anders Vesterholm – scenograf

Uddannet cand. mag i designmanagement og startede selv på scenen, da han var 5 år.

Siden 2007 har Anders beskæftiget sig med scenografi, og det er blevet til mange både store og mindre scenografier hos eksempelvis Kerteminde Revyen, Nyborg Voldspil, Nattens Dronning og selvfølgelig Frøbjerg Festspil, hvor han sidst designede scenografien til ”Saturday Night Fever” tilbage i 2018.

Anders er en meget kreativ og nyskabende scenograf, der tør gå andre veje og vende det hele 180 grader hvis nødvendigt. Blandt mange kompetencer kan man især fremhæve, at hans scenografier altid indgår som en sikker del af fortællingen, samtidig med at den er praktisk at arbejde i, og flot at se på.

Julie Strange – kor- og orkesterleder

Uddannet rytmisk sanger og komponist fra Syddansk Musikkonservatorium i 2015, og har siden været meget aktiv og synlig på musicalscenen på Fyn.

Julie har været kor- og orkesterleder i HC Andersen Festspillenes sommer- og vinterforestillinger igennem en årrække, og har desuden komponeret ny musik til tre af eventyrforestillingerne i Den Fynske Landsby.

Dertil kommer kapelmesteropgaver og/eller korlederfunktionen i Eliteteatret, Nordfyns Spillene, Frøbjerg Ungdomsteater og naturligvis Frøbjerg Festspil, hvor hun svinger dirigentstokken for sjette gang i træk.

Tilmelding til nyhedsbreve