Hand jive for fuld smadder


Når cirka 100 håbefulde aspiranter skal til audition på Grease, skal der fart over feltet. Det var tilfældet i Odense i weekenden, hvor Frøbjerg Festspil var rykket ind i lokalerne hos ”Teaterskolen Toppen” for at finde deltagerne til næste års sommerspil

Grease” er et fyrværkeri af fantastisk musik og sang, og så er forestillingen smækfyldt med de fedeste dansenumre. Derfor skulle de knap 100 tilmeldte deltagere til audition på næste års forestilling også kunne danse på et ret højt niveau. For der er kun plads til 25 medvirkende i den kendte og elskede historie med Sandy og Danny og alle de andre fantastiske biroller. Deltagerne kom ind i grupper på 12, og så stod koreograferne ellers for en hurtig intro i dansen til ”Born To Hand Jive”, og meldingen fra instruktør Carsten Friis var klar.

- Når I har danset, vælger vi dem ud, vi kan se, der kan noget med dans, og de går videre til sangprøve, resten gør det ikke. Det kan virke lidt hårdt, men det er for, at vi ikke spilder jeres eller vores egen tid, sagde han inden der blev danset hand jive for fuld udblæsning med hurtige hænder og fødder.Audition Grease 3

I spidsen for danseprøverne stod Patrick Terndrup, der også var koreograf i Frøbjerg Festspil på ”Saturday Night Fever” og ”Footloose”.

- Ingen slatne hænder og husk at smile, når I danser, lød det fra den erfarne koreograf, der var tilbage for fuldt drøn med en smittende energi.

Tilbage fra pause

Nicholai Hartmeyer var også tilbage efter en pause fra flere forestillinger på Højen. Tiden havde han blandt andet brugt på Scenekunsthøjskolen Snoghøj ved Fredericia.

- Jeg har savnet det her. Det er som en stor familie, når man er med i en forestilling hos Frøbjerg Festspil. Men jeg har været ude at se forestillingerne i de år, hvor jeg har holdt pause. Jeg er selvfølgelig lidt nervøs, inden vi skal ind og danse, men ikke så meget som første gang, jeg var til audition, lød det fra den 24-årige aspirant til en plads i ensemblet.

Ønske om at komme på scenen igen

Victoria Brauer har været med i Frøbjerg Festspil, siden hun var 8 år. Ikke altid på scenen, men også for at lave hår og sminke på de medvirkende eller for at hjælpe sin onkel i Spisehuset med at sørge for bespisning af de mange gæster inden forestillingen.Victoria Brauer

- Men nu er jeg færdig med min uddannelse som frisør, og så ville jeg prøve at gå til audition til ”Grease”. Det er godt nok lang tid siden, jeg har danset, men jeg håber at komme med, lød det fra Victoria Brauer, 21 år, der blandt andet skulle konkurrere om en plads i ”Grease” med sin bror Alexander Brauer, der også var mødt op til dagens audition.

Aspirant fra Kolding

Blandt gamle kendinge, var der også nye ansigter. Et af dem var 20-årige Clara Laryea, der havde taget turen til Odense fra Kolding. Hun har medvirket i flere forestillinger hos Dronning Dorothea Teatret.Clara Laryea

- Jeg har hørt meget om Frøbjerg Festspil, og at niveauet skulle være meget højt her. Det kan jeg se nu efter danseprøven. Det gik ikke så godt, men nu må vi se. Mine styrker er nok mest i skuespillet, lød det fra Clara Laryea.

Som i X-Faktor

Da dommerpanelet havde voteret, blev forestillingsleder Morten Pabst sendt ud til de ventende aspiranter.

- Det er lidt lige som X-faktor det her, lød det fra ham, og så blev navnene på de personer, der var gået videre råbt op.

Clara Laryea var desværre ikke blandt dem, der var gået videre.

-Sådan er det jo, men jeg prøver bare igen, lød det optimistisk fra hende.

Victoria Brauers kom heller ikke videre til sangprøverne, men Nicholai Hartmeyer fik chancen foran det kreative team, hvor han skulle give prøver på sine evner som sanger.

Tilmelding til nyhedsbreve