Hovedrolle fra ”Grease” er kommet gennem det kunstneriske nåleøje


Vito Borggild Gram fra Kerteminde spillede julemand i en forestilling på Kerteminde Byskole, da han gik i 0. klasse. Siden er det blevet til mange forestillinger i det fynske, og i år har han hovedrollen som Danny Zuko i ”Grease”, der opføres af Frøbjerg Festspil til august. Det unge talent er også lige blevet optaget på den eftertragtede musicaluddannelse på Den Danske Scenekunstskole - Musicalakademiet Fredericia

Vito Foto Steen Jansdal 3 2Da Vito Borggild Gram var en lille dreng, gav han sin fortolkning af julemanden foran de andre elever og deres forældre på Kerteminde Byskole.

- Ja, der var en tradition med en juleforestilling i 0. klasse, og mine forældre har altid sagt, at det var der, det hele begyndte, fortæller Vito Borggild Gram, der som dreng fortsatte karrieren på Nørregaards Teater, hvor han var med i Grantræet af H.C. Andersen.

- Her mødte jeg nogle børn, der fik mig med i Den Fynske Landsby. Jeg elsker at optræde, og som dreng var det nok noget med at blive set og annerkendt af publikum. Nu har jeg også fået øjnene op for teknikken bag en forestilling alt det, der foregår bag scenen, fortæller han.

 

Et hav af roller

Han var 11 år, da han første gang medvirkede i HC Andersen Festspillenes eventyrforestilling “Fyrtøjet” i Den Fynske Landsby. I perioden 2013-2017 havde han flere hovedroller - bl.a. som soldaten i “Fyrtøjet”, narren i “Klodshans” og HCA FORTÆLLERFISKEN i “Den lille havfrue”.

Derudover spillede han Tommy i “Pippi” i 2016, som var HC Andersen Festspillenes første familieforestilling på Magasinet, og han var også med i Ung Odenses musical “Be Bop A Lula” i 2017.

Efter 8. klasse tog han et break fra scenelivet, men så søgte Elite Teater deltagere til musical-forestillingen ”Jukebox”, hvor han kom med.

 

Overraskede juryen på Musicalakademiet

Nu skal han så spille hovedrollen i ”Grease” med forestillinger i august, og samtidig skal han flytte til Fredericia, hvor han starter på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet den 15. august sammen med de andre syv, der kom gennem nåleøjet.

- Ja, jeg er kommet ind. Det er fedt. Ud over at synge nogle sange til optagelsesprøven, så gav jeg også min fortolkning af en scene fra filmen ”Split”, der handler om en mand, der lider af personlighedsspaltning og rummer 23 forskellige personer, der kommer frem i løbet af filmen. Det var ikke alle i juryen på akademiet, der havde set filmen, så de blev noget forbavset, da jeg skiftede fra at spille en 11-årig dreng til en gammel mand. Men de må have synes om det, siden jeg blev optaget. Jeg glæder mig til uddannelsen og til at lære mere om skuespil, sang og dans, fortæller han.

 

Grease” bliver et brag af en fest

Men lige nu bruger han meget tid på prøverne til ”Grease”, og det går rigtig godt.

- De mennesker, der er med i castet, de er så gode. Alle omkring os, de er dejlige at snakke med. Der er kun god stemning og god energi. Instruktør Carsten Friis er god til at kigge på os individuelt og arbejde med os. Han har instrueret mig i den fynske landsby i fem sæsoner, siger han.

Om forestillingen ”Grease” forventer han sig, at det bliver en fest på scenen.

- Ja, publikum skal forvente sig et brag af en fest. Der er en masse sjove scener og store dansenumre. Jeg har danset meget på min efterskole. Koreografer forventer meget af os, og det er hurtige svære danse, men jeg kan mærke, at jeg udvikler mig, lyder det fra Vito Borggild Gram.

 

Ros fra instruktøren på ”Grease”

Der er også rosende ord fra instruktøren på ”Grease”, Carsten Friis, der har arbejdet sammen med det unge talent mange gang.

- Vito har den dér uforklarlige sceniske charme, som man ikke kan lære eller tilegne sig; enten har man den, eller også har man den ikke, siger Carsten Friis og fortsætter: - I mine mange forestillinger med Vito, har jeg set en lille dreng “vokse” helt enormt - hans dramatiske talent er under konstant udvikling og hans stemme er simpelthen fantastisk god, og så danser han tilmed godt. Vito har hele pakken, og dertil er han en fuldstændig ukompliceret dreng der byder ind, lytter og giver plads til sine medspillere - kort og godt en kæmpe gevinst for enhver musical trup.

Musicalen "Grease" er baseret på filmen af samme navn. Det er den klassiske historie om ung kærlighed,

forelskelse og kampen for at lykkes og blive til noget. ”Grease” er smækfyldt med hits og garanterer et brag af en dansemusical, hvor der er skruet op for 50’er charmen. Det er ikke uden grund, at ”Grease” har været en af de længst kørende musicals i London og på Broadway; persongalleriet, numrene og ikke mindst den spektakulære dans tiltrækker publikum i alle aldersgrupper.

Musicalen "Grease" kan opleves på Frøbjerg Bavnehøj fra 4. - 20. august. Billetter kan købes på www.frobjerg.dk

Tilmelding til nyhedsbreve