Frøbjerg Festspil

Bliv frivillig

Bliv aktiv i Frøbjerg Festspil

De frivillige er de usynlige helte, og uden dem var der slet og ret ikke noget, der hed Frøbjerg Festspil. Ingen forestilling på Fyns højeste punkt, men heldigvis er vi så beæret at have op imod 300 frivillige, som alle sætter en ære i at få klaveret til at spille den rette melodi.

Når du er frivillig i Frøbjerg Festspil, så er du ikke bare en del af et større spil for at få enderne til at nå sammen. Du bliver samtidig en del af et fantastisk fællesskab og sammenhold, hvor du får kontakter og venskaber for livet.

Det fortæller Jørgen Krogh, som har været frivillig i mere end 30 år, og han er ikke i tvivl om, hvorfor han år efter år bliver ved med at møde op for at give en hånd med.

“Jeg kan rigtig godt lide det. Jeg har et behov for, at der sker noget i mit liv, når jeg nu er pensionist. Jeg kan ikke bare sidde og kigge på, at græsset gror, og Frøbjerg Festspil er bare sjovt at være en del af. Der er så mange dejlige mennesker, og vi har det bare rigtig godt sammen”, fortæller Jørgen Krogh, der har mange forskellige opgaver på en sæson. Han er bl.a. en del af torsdagsholdet, der er med til at bygge scenen, som han i øvrigt også er med til at pille ned igen, mens han også står for samaritterne og parkering.

Som frivillig har du ikke kun mulighed for at hjælpe til selve sommerspillet, men du kan også være en del af kostume-holdet, være med til at bygge scenen eller holde styr på parkeringspladsen til forestillingen. Mulighederne er mange, og hvis du har lyst til at gøre en forskel, så kan vi helt sikkert bruge et par ekstra hænder. Og man skal bestemt ikke frygte, at ens hverdag kommer til at ligne dagen før, forklarer Jørgen Krogh med et stort smil på læben.

“Der er så mange ting, som man kan lave, og jeg kan dårligt fortælle, hvad jeg laver på en dag. Jeg kører både med drikkelse, er med til at bygge kulisser og så står jeg som sagt også for samaritterne”.

Men du behøver ikke være stor og stærk, for vi har ikke kun brug for folk, der kan flytte kulisserne og bygge scenen, nej i Frøbjerg er der plads til og brug for alle. Det fortæller Gunhild Møller, som har været frivillig i tre år, og hun er særligt glad for alt det forskellige, som man får lov at lave, når man er frivillig i Frøbjerg Festspil.

“Vi er et godt team, og nye mennesker bliver budt velkommen. Nogle af os piger har ikke længere de samme kræfter, men så er vi med til at male kulisserne, og det kan vi klare, så der er noget for alle”, fortæller hun.

Både Gunhild Møller og Jørgen Krogh er en del af det populære torsdagshold, hvor hovedsageligt pensionister hver torsdag mødes for at bygge scenen. Udover at de cirka 15-20 frivillige, der mødes hver torsdag formiddag, er med til at bygge scenen op, så er det sociale fællesskab også i fokus. Der er ikke en torsdag, hvor morgenen ikke starter ud med en kop kaffe, en ostemad og en sladder om, hvad der går og rører sig.

Det er noget af det, som Gunhild Møller, der kører fra Bogense, fremhæver, når hun skal beskrive det at være frivillig ved Frøbjerg Festspil.

“Jeg synes, at det er rigtig vigtigt for mig at være med i Frøbjerg. det giver mig et socialt netværk, som jeg ikke har, efter jeg ikke arbejder mere. Vi har et godt fællesskab, vi har en god tone, og vi er ordentlig ved hinanden”, fremhæver Gunhild, som du måske har mødt i boden under årets forestillingen, “Grease”, hvor hun har stået en håndfuld gange hen over sommeren.

 

Vil du hjælpe?

Hvis du kunne tænke dig at hjælpe Frøbjerg Festspil i et eller flere jobs, kan du udfylde nedenstående skema og en af vore afdelingsledere vil kontakte dig hurtigst muligt.

Du kan sagtens tilmelde dig i flere afdelinger. Du bedes dog prioritere dine ønsker og skrive hvad du helst vil hjælpe med i kommentarfeltet forneden.

Jeg vil gerne hjælpe med:
Bliv aktiv frivillig hos Frøbjerg Festspil
Bliv aktiv frivillig hos Frøbjerg Festspil
Bliv aktiv frivillig hos Frøbjerg Festspil
Bliv aktiv frivillig hos Frøbjerg Festspil

Du finder os her

Adressen er Frøbjergvej 76A, 5560 Aarup.

Frivillige kræfter

Vi har op imod 300 frivillige, som alle sætter en ære i at få klaveret til at spille den rette melodi