2022

Stykke
GREASE

Instruktør
Carsten Friis

År
2022

TIlskuere
17471

Grease 2022 på Frøbjerg Festspil
Grafik by

Den moderne musicals ubetingede klassiker – både på film og i teaterudgaven! Hvem husker ikke John Travolta, der med læderjakke, et frækt grin og fedt i håret skabte den herlige frontfigur Danny – eller hvad med Olivia Newton John, der med sin naturlige uskyldighed og sit smukke ydre skabte den kvindelige modpart Sandy?

Derudover er der naturligvis alle de øvrige herlige figurer; drengegruppen T-Birds, pigegruppen Pink Ladies, den naive og forfærdelige cheerleader Patty, skolens intelligente duksedreng Eugene, den skrappe skolelærer Miss Lynch og den pigeglade og selvfede radiovært Vince Fontaine.

Musicalen bygger på filmen af samme navn fra 1978, som udødeliggjorde John Travolta og Olivia Newton-John, der spillede de to hovedroller som henholdsvis Danny og Sandy. ”Grease” er smækfyldt med hits som ”Summernights”, ”You´re The One That I Want”, ”Grease Lightning”, ”Sandy” og ”We Go Together” – numre der hærgede hitlisterne længe efter og som stadig fyres af på diskoteker og i festligt lag.

Det er ikke uden grund, at ”Grease” har været en af de længst kørende musicals i London og på Broadway; persongalleriet, numrene og ikke mindst den spektakulære dans tiltrækker publikum i alle aldersgrupper.

Foto : Sten Jansdal

Læs også om disse forestillinger