2021

Stykke
Midt om Natten

Instruktør
Carsten Friis

År
2021

TIlskuere
14123

Midt om Natten på Frøbjerg Festspil i 2021

Det eneste de ønskede sig var i virkeligheden bare et sted at bo – men da ingen tilsyneladende hørte deres nødråb, tog de sagen i egen hånd og besatte huset på Rabalderstræde 69 i København.

Den første store konflikt er uundgåelig, idet ordensmagten selvfølgelig ikke bare kan se passivt til, mens en gruppe unge på anarkistisk vis tager loven i egen hånd. Politiet rykker ind og rømmer huset, mens Spacey – en af de unge rebeller – vælger at hoppe ud af vinduet under aktionen, og kommer slemt til skade.

Efter at være blevet sat på porten, opretter de to venner Benny og Arnold deres egen lille fristad ”Haveje”, hvor der er plads til alle dem ”der gjorde mere indtryk på samfundet, end samfundet gjorde på dem” – kort sagt; alle vennerne fra Jagtvej 69.

Men idyllen bliver kortvarig, idet både politiet, den aggressive politiker Pernille Buhmund og en voldelig rocker gruppe ønsker at komme af med det lille fribytter samfund.

Det er snart åbenlyst for enhver at det store opgør må komme – og det gør det!

Historien holder fortsat
”Midt om Natten” er efterhånden en halvgammel sag med knap 40 år på bagen – holder den historie i dag? Ja – det gør den i høj grad, idet problemerne og måden at løse dem på jo i virkeligheden ligner sig selv. Vi har fortsat problemer med at finde et egnet sted for de ”skæve” unge i København, politikerne på begge politiske fløje taler om uddannelse, ansvarlighed og fremtiden, og der findes stadig et frygtet rockermiljø, der med hård hånd styrer narkomarkedet. Det kan godt være at ”det hele” startede i 80´erne – men problemerne er ikke løst – de lurer og spirer konstant under overfladen.

Og musikken og sangteksterne lever i bedste velgående. Vi har dykket ned i Kim Larsens og Gasolins store sangskat, og derfra har vi hentet nogle af de største hits.

Foto : Sten Jansdal

Læs også om disse forestillinger